Presentator

Presentator

Als zestienjarige havo-leerling wist hij het al: wat die mensen op tv doen, dat wil ik ook. Daarom trok Ajouad zijn stoute schoenen aan en mailde hij de eindredactrice van FunX, die hem een proef-item liet maken. Ze was verkocht, en als hij beloofde zijn best te blijven doen op school, mocht hij direct aan de slag. Binnen de kortste keren groeide Ajouad door naar AT5, waar hij met kinderprogramma Basta tweemaal daags op de buis te zien was. Hij bleef niet onopgemerkt, en mede dankzij de adviezen van zijn mentor Ruud Hendrik volgde zijn echte doorbraak bij KRO NCRV met het programma Puberruil in 2008.

 

In de jaren die volgden presenteerde Ajouad de meest uiteenlopende programma’s. Consumentenprogramma’s als Keuringsdienst van Waarde en De Rekenkamer, onderzoeksprogramma’s als van DNA tot Z, kinderprogramma’s als Willem Wever, maar ook human-interestprogramma’s zoals De Reünie. Je kan hem ook kennen van Kaaskop of Mocro?, ZigZag, De TV-Flat, De Reünie ZAPP, Inside Oud, Stinkend Rijk en Dakloos, Voor wie steek jij een kaarsje op?, Jubileumviering van Stichting Zonnebloem, 3 on Stage, en Echt niet OK.

 

Tegenwoordig is Ajouad een bekend gezicht van de publieke omroep en niet meer van de buis weg te denken. Hij onderscheidt zich door zijn nieuwsgierigheid en dankzij zijn ontwapenende lach krijgt hij vragen beantwoord die een ander niet durft te stellen. Dat hij betrokken is, en zich verdiept in elk project dat hij aangaat, zie je in iedere uitzending terug. Voor zijn programma’s is hij de wereld over gereisd. Hij bevroeg Kamerleden voor De Rekenkamer, vloog voor De Reünie van zakenmannen in New York City, via een vluchtelingenkamp op Lesbos, naar vrijwilligersprojecten in Afrika, maar hij zag ook tientallen fabrieken van binnen voor de Keuringsdienst van Waarde.

 

Ajouad deed in 2015 als deelnemer mee aan Wie is de mol? en was de winnaar van In de ban van de Condor. Daarnaast wordt hij uitgenodigd bij tal van quizzen en spelprogramma’s; van Ranking the stars tot aan de Spelshow met Astrid Joosten. Ook is hij een graag geziene gast bij programma’s als Jinek, Pauw en M om over onderwerpen rondom diversiteit te spreken.